Politika e kukit

Njoftimi për kukit

1. Kukit

Kur vizitoni këtë uebfaqe, vendosim informacione të caktuara në kompjuterin apo pajisjen tuaj celulare në formën e një "kukit"; kjo na jep mundësinë t'ju njohim (kur lexojmë kukin) automatikisht herën tjetër që na vizitoni.

Kukit mund të na ndihmojnë në shumë mënyra. Për shembull, ato na mundësojnë ta përshtatim këtë uebfaqe që t'u përputhet më mirë nevojave tuaja ose të ruajë fjalëkalimin tuaj që të keni pse ta jepni çdo herë.

Më pas, në këtë uebfaqe të caktuar do të gjeni një përmbledhje të kukit që po përdorim. Pastaj do të gjeni qëllimin, datën e skadimit dhe natyrën e kukit të tilla.

Ju mund të zgjidhni t'i pranoni ose refuzoni kukit. Opsionet tuaja për të menaxhuar se cilat kukit mund të vihet ose lexohen nga ne nga kompjuteri apo pajisja juaj celulare janë të përcaktuara më poshtë. Kur nuk i pranoni kukit e përkufizuar këtu poshtë si 'Rreptësisht të nevojshme', vizita juaj në këtë uebfaqe nuk do të jetë e mundur. Nëse i refuzoni kukit e tjerë, ofertat e caktuara, veçoritë ose burimet e uebfaqes sonë mund të mos funksionojnë si duhet dhe mund të keni humbje të komoditetit ose funksionalitetit.

2. Llojet e kukit

Llojet vijuese të kukit mund të përdoren gjatë vizitës suaj në këtë uebfaqe.

Kohëzgjatja e hapësirës ruajtëse:

-Seanca: Fshihet automatikisht kur mbyllni shfletuesin.

E vazhdueshme: Mbetet e ruajtur në pajisjen tuaj terminale derisa të arrijë datën e skadimit sipas përkufizimit këtu poshtë.

Pala përgjegjëse:

-Pala e parë: vendosur nga kontrolluesi i të dhënave (ose e përpunuesve të tyre) që operon uebfaqen që vizitoni, sipas përcaktimit nga URL-ja që zakonisht shfaqet në shiritin e adresës së shfletuesit (që do të thotë: vendosur nga ne)

-Pala e tretë: vendosur nga kontrolluesi i të dhënave që nuk operon uebfaqen që vizitoni aktualisht (që do të thotë: nuk janë vendosur nga ne)

3. Kategoritë e kukit

Lloji i kukit:

-Rreptësisht të nevojshme – do të thotë se nëse çaktivizohen këto kuki, vizita juaj në këtë uebfaqe nuk do të jetë e mundur

-Funksionale - do të thotë nëse kukit të tilla janë të çaktivizuara, nuk do të mund të ofrojmë funksionalitete siç i kërkoni në mënyrë të qartë.

-Gjurmimi social me shtojcë – do të thotë se kukit e palës së tretë (rrjeti social) që përdoren nga modulet sociale sociale të shtojcës së integruar nga ne në këtë uebfaqe, që nuk janë funksionale, por përdoren për të gjurmuar individë për qëllime të tilla si reklamimi i sjelljes, kërkimi analitik ose i tregut

-Reklamimi i palës së tretë – do të thotë kukit e palës së tretë që përdoren për reklamim dhe qëllime të tilla si reklamimi i sjelljes, kufizimi i frekuencës, regjistrimi financiar, njohja me reklamat, zbulimi i mashtrimit me klikimet, analiza e kërkimit dhe tregut, përmirësimi i produktit dhe korrigjimi

-Analiza e palës së parë – do të thotë kukit të gjeneruar nga kjo uebfaqeje për të na mundësuar të marrim statistika rreth vizitorëve të kësaj faqeje (p.sh. numri i vizitorëve unikë, çështjet e navigimit dhe gjurmimit të uebfaqes, zbulimi i fjalëve kyçe që përdoren vazhdimisht në motorin kërkimor …)

Opsionet e menaxhimit:

Në rast se doni të çaktivizoni, kontrolloni cilësimet e shfletuesit tuaj (http://www.wikihow.com/Disable-Cookies) për:

  • Të hequr menjëherë kukit nga kompjuteri ose pajisja juaj celulare;
  • Të bllokuar kukit;
  • Për të lëshuar një paralajmërim para se të vendoset një kuki.

Nëse i hiqni ose çaktivizoni këto kukit, vizita juaj në këtë uebfaqe nuk do të jetë e mundur

4.Përmbledhje e kukit

Këtu poshtë keni një përmbledhje të disa lloje kukish që përdoren në këtë uebfaqe.

4.1 Kukit funksionalë

  • PHPSESSID dhe ASP.net me seancë ID-je. Ky kuki mundëson ruajtjen e seancës suaj.
  • cookieconsent_dismissed. Nëse pajtoheni me politikën e kukit në këtë uebfaqe, ky kuki do ta çaktivizojë paralajmërimin e kukit. 
  • gjuha është një kuki që përdoret për të ruajtur përzgjedhjen tuaj më të fundit të gjuhës. Herën tjetër që vizitoni uebfaqen, do të zgjidhet automatikisht gjuha juaj e preferuar.

4.2 Google analytics

Kjo uebfaqe përdor Google Analytics, një shërbim analizimi uebi që ofrohet nga Google Inc. Google Analytics përdor "kukit" për ta ndihmuar uebfaqen të analizojë mënyrën se si po e përdorni ju këtë faqe. Një përmbledhje e kukit që përdoren nga Google Analytics:

  • _UTMA. Zakonisht ky kuki shkruhet në shfletues pas vizitës suaj të parë në këtë uebfaqe nga ai shfletues uebi. Nëse kuki është fshirë nga ju dhe shfletuesi e viziton më pas uebfaqen, shkruhet një kuki i ri __utma me një ID unike ndryshe. Ky kuki përdoret për të përcaktuar vizitorët unikë në uebfaqe dhe përditësohet me çdo pamje të faqes. Siç u përmend më parë, ky kuki ofrohet me një ID unike që përdor Google Analytics për të siguruar vlefshmërinë dhe aksesueshmërinë e kukit si një masë shtesë sigurie.
  • _UTMC: Ky kuki operon në bashkëpunim me kukin __UTMC për të përcaktuar nëse të krijojë apo jo një seancë të re për ju. Ky kuki skadon kur dilni nga shfletuesi.
  •  _UTMZ. Ky kuki ruan llojin e referimit që ju përdorni për të arritur uebfaqen, qoftë përmes një mënyre direkte, linku referimi, një kërkimi në uebfaqe ose përmes një fushate të tilla si reklama apo linku me email. Përdoret për të llogaritur trafikun e motorit kërkimor, fushatat e reklamave dhe navigimin në faqe brenda kësaj uebfaqeje. Kuki përditësohet me secilën pamje të faqes në këtë uebfaqe.
  • _GAT: Për të gjetur pak informacion mbi shkallët e kërkesave që merren nga serverët, Google Analytics përdor këtë kuki.